Rólunk

A Perfect Symmetry zenekar a progresszív rock egyik magyarországi képviselője. A pécsi illetőségű csapat hat tagú:

Kálmán Kata – ének, Kusinka Tamás – gitár, Cselényi Ferenc – gitár, Kovács Péter – billentyűs hangszerek, Szkróbó Szabolcs – basszusgitár, Tápai Balázs – dob

 

2017

A Perfect Symmetry megtalálta új énekesét, hölgy személyében. Kálmán Katával készülnek az új dalok, de előtte sorra kerülnek a 2016-ban megjelent Ep dalai angol nyelven.

2016

A Kezdet Ep megjelenése után a zenekar és Kovács Attila útjai szétváltak. Így egyenlőre az új lemez és a 20 éves születésnapi ünneplés megcsúszott. Persze nem adtuk fel, a további terveket megszőttük.

2015

Húsz éves a zenekar. Ennek megünneplésére egy új lemezt készítünk illetve egy nagyszabású koncertet is szervezünk. Máthé Attila helyére Tápai Balázs érkezett a zenekarba.

2013
Zajlik a koncertszervezés, és készül az új kiadvány terve is. Bánhalmi Zsoltot Máthé Attila váltotta a dobos poszton

2012
A zenekar 2011 óta készíti legújabb albumát. A kislemez nyáron lesz hallható, majd ősszel megjelenhet a teljes anyag. A felvételek Pécsen és Budapesten zajlanak. Az album végleges hangzását Varga Zoltán alakítja.

2009
A PS novemberben, teljes vérfrissítéssel és egy nagyszerű lemezanyaggal tért vissza. A kiváló dalszövegeket újfent Friskó Péter énekelte fel, a „Szabad Akarat” című lemezen több slágervárományos dal kapott helyett. A zenekar ezután új dalokkal és egy új hanggal szeretné folytatni a munkát.

2002
Egy megtisztelő felkérésre 2002-ben egy Iron Maiden Tribute lemezre került fel a The Evil That Men Do című szám symmetrys változata. A zenekar a következő években is folyamatosan dolgozott, de az állandó tagcserék lelassították a munkát. A női ének – Sudár Anita – és a magyar nyelvű dalok felforgatták az állóvizet és a rajongók is elfogadták a megújult Symmetryt.

2001
Megjelent az első nagylemez. A The Human Machine a Metal Hammer Hangpróba rovatában 3. helyezést ért el. Ebben az időben a zenekar rengeteget koncertezett; klubkoncertek, rockfesztiválok, Sziget, EFOTT váltották egymást.

1998
A kezdeti időszak után új tagok érkeztek és a zenekar hattagúvá bővült Tanai Péter billentyűs, Szkróbó Szabolcs basszusgitáros és Friskó Péter énekes beszállásával. Ebben az évben jelent meg a második demó, Morning címmel. A felvétel az évezred végi Magyarország underground progresszív rock-metal színtér zászlóshajójává avatta a Symmetryt, hiszen a Fates Warning, Queensryche, Psychotic Waltz, Pink Floyd zenekarok nevével fémjelezhető irányvonal erre az időre kikristályosodott és markánsan megjelentek a védjegyszerű Symmetrys jegyek is.

1996-1997
A Symmetry névéhez fűződött a hazai Progresszív Rock/ Metal fesztivál megrendezése, melyek azóta is örök élményt nyújtanak az ott megjelenő zenehallgatónak.

1995-96
A Perfect Symmetry zenekart 1995-ben Kusinka Tamás hívta életre Pécsett. Az első, 4 tagú felállás (Kusinka Tamás – gitár, ének; Cselényi Ferenc – gitár; Rém László – basszusgitár; Rózsa Balázs – dob) készítette el 1996-ban az első demót Dream & Reality címmel.


Random Posts

LOAD MORE
20 éves a Psycho Symphony
Kálmán Kata a Perfect Symmetry új énekese!
Tökéletes megosztás
A közönség forgatta az új klipet