Rólunk

A Perfect Symmetry zenekar a progresszív rock egyik magyarországi képviselője. A pécsi illetőségű csapat hat tagú:

Kálmán Kata – ének, Kusinka Tamás – gitár, Cselényi Ferenc – gitár, Kovács Péter – billentyűs hangszerek, Szkróbó Szabolcs – basszusgitár, Valentai Attila – dob

2018

Az új év első hetében bemutatkozott Valentai Attila, a zenekar új dobosa. Sikernek könyvelte el a Made in Pécs fesztiválon első közös fellépését az új formáció. Azóta leraktuk az első közös dalunkat is az asztalra, amit koncerten már eljátszottunk, Szimbiózis címmel. Az alkotói munka egészen jól halad. A zenekar az új felállással is már koncertképes, így 2018-ra szeretne több koncertet szervezni. Ezen kívül pedig, mint házigazda, részt vesz az Abaliget ProgCamp szervezésében és egy új dalokkal is szeretne megjelenni. A formátum a jövő zenéje….

2017

A Perfect Symmetry megtalálta új énekesét, hölgy személyében. Kálmán Katával készülnek az új dalok, de előtte sorra kerülnek a 2016-ban megjelent Ep dalai angol nyelven vagy éppen újra énekelve eredeti magyar nyelven Kata hangjával. Szeptemberben a zenekar és Tápai Balázs, dobos útjai más irányba haladtak. Dobos keresés után stabilizálódott újra a PS.

2016

A Kezdet Ep megjelenése után a zenekar és Kovács Attila útjai szétváltak. Így egyenlőre az új lemez és a 20 éves születésnapi ünneplés még mindig csúszott. Persze nem adtuk fel, a további terveket megszőttük.

2015

Húsz éves a zenekar. Ennek megünneplésére egy új lemezt szerettünk volna készíteni, illetve egy nagyszabású koncertet is szerettünk volna szervezni. Lelassultak az események, megcsúsztunk minden tervvel. Máthé Attila helyére Tápai Balázs érkezett a zenekarba.

2013

Zajlott a koncertszervezés, és készült az új kiadvány terve is. Bánhalmi Zsoltot Máthé Attila váltotta a dobos poszton.

2012

A zenekar 2011 óta készítette legújabb albumát. A kislemez nyáron jött, majd ősszel megjelent a teljes anyag. A felvételek Pécsett és Budapesten zajlottak. Az album végleges hangzását Varga Zoltán alakította.

2009

A PS novemberben, teljes vérfrissítéssel és egy nagyszerű lemezanyaggal tért vissza. A kiváló dalszövegeket újfent Friskó Péter énekelte fel, a „Szabad Akarat” című lemezen több slágervárományos dal kapott helyett. A zenekar ezután új dalokkal és egy új hanggal szeretné folytatni a munkát.

2002

Egy megtisztelő felkérésre 2002-ben egy Iron Maiden Tribute lemezre került fel a The Evil That Men Do című szám symmetrys változata. A zenekar a következő években is folyamatosan dolgozott, de az állandó tagcserék lelassították a munkát. A női ének – Sudár Anita – és a magyar nyelvű dalok felforgatták az állóvizet és a rajongók is elfogadták a megújult Symmetryt.

2001

Megjelent az első nagylemez. A The Human Machine a Metal Hammer Hangpróba rovatában 3. helyezést ért el. Ebben az időben a zenekar rengeteget koncertezett; klubkoncertek, rockfesztiválok, Sziget, EFOTT váltották egymást.

1998

A kezdeti időszak után új tagok érkeztek és a zenekar hattagúvá bővült Tanai Péter billentyűs, Szkróbó Szabolcs basszusgitáros és Friskó Péter énekes beszállásával. Ebben az évben jelent meg a második demó, Morning címmel. A felvétel az évezred végi Magyarország underground progresszív rock-metal színtér zászlóshajójává avatta a Symmetryt, hiszen a Fates Warning, Queensryche, Psychotic Waltz, Pink Floyd zenekarok nevével fémjelezhető irányvonal erre az időre kikristályosodott és markánsan megjelentek a védjegyszerű Symmetrys jegyek is.

1996-1997

A Symmetry névéhez fűződött a hazai Progresszív Rock/ Metal fesztivál megrendezése, melyek azóta is örök élményt nyújtanak az ott megjelenő zenehallgatónak.

1995-96

A Perfect Symmetry zenekart 1995-ben Kusinka Tamás hívta életre Pécsett. Az első, 4 tagú felállás (Kusinka Tamás – gitár, ének; Cselényi Ferenc – gitár; Rém László – basszusgitár; Rózsa Balázs – dob) készítette el 1996-ban az első demót Dream & Reality címmel.

 

 


Random Posts

LOAD MORE
Két PS egy színpadon
Fejvesztetten klip
A második és a 3. dal
Prog Heaven Fesztivál 2015